Nem, nem húzhatom tovább... nem tehetek úgy, mintha nyár lenne, és nem odázhatom el újra és újra a blogbejegyzést. Lustaságom, elfoglaltságom oka persze, hogy a szeptember eleji rengeteg tennivaló. DE most eldöntöttem, hogy kemény leszek és megosztom veletek újabb "csak a véletlen szüleménye" receptemet. Hamar megvan, nagyon izgalmas az ízkombináció, az állaga is szuper, szóval essetek neki bátran.
15 db szívecskéhez a köv. mennyiséget ajánlom:
- 1 banán
- 2 tk rizsszirup
- 6 púpos ek félzsíros friss sajt (Lidl-ben vásároltam, de görög joghurttal is működnie kell)
- 1 csapott tk agar agar
- 4 cl kávélikőr
- fahéj a díszítéshez
A banánt a rizssziruppal és 2 ek félzsíros friss sajttal pürésítem, közben a fennmaradó sajtkrémmel elkeverem az agar agar-t és lassú tűzön folyamatos kavarással melegítem (én botmixereztem folyamatosan, hogy a savó ne váljon ki), majd a banános részt is hozzáadom, botmixerrel továbbra is hevesen ténykedek, majd visszaveszem kicsire a lángot és a kávélikőrrel meglocsolom, majd még 1 percet fogyasztom az áramot. Utána szilikonformába pöttyintem és mehet a hűtőbe 2-3 órát (h)üldögélni. Fogyasztáskor ne sokat maceráljátok, hanem mihamarabb kapjátok be!
Boldog tanévkezdést kívánok mindenkinek ezzel a magasröptű dalocskával!