Boldogrépa

Répázz boldogan

Glutén és tejmentes diós-kakaós szelet

2015. november 02. 21:22 - a_nyúlontúl

Kevés hozzávalóból és gyorsan készül

A pénteki házi kotyvasztásomból igazi békebeli sütemény sült ki, melynek ihletője újra a gluténmentesség és természetesen az édesség utáni vágy volt. A dió magas zsírtartalmának köszönhetően semmi plusz zsiradékot nem kellett hozzátennem. Könnyű, ugyanakkor nem száraz, uzsonnára, vagy vendégeket kínálni kiváló. A sok tojás miatt kicsit piskótahangulatú, ezért félbe is lehet szelni és házi cukormentes lekvárral megtölteni. Borikámnál nagyon átment ez a recept, boldogan járt rá. Egy szív alakú szilikonformában sütöttem meg, így az adag arra vonatkozik. A kapcsos 26 cm átmérőjű tortaformához 6 tojással és ezzel arányosítva a többi alapanyagot készíthetjük el.

  • 4 db s-es tojás egyben felverve (Hűtőhideg tojások, max fokozat és kitartás (kb. 5 perc) a titka, hogy működjön a hab. Nem lesz kőkemény a hab, de nem is cél, mert akkor a süti amilyen gyorsan feljön, olyan gyorsan össze is esik.)
  • 15 dkg darált dió
  • 8-10 dkg cukor (nekem fele kókuszvirág cukor, fele eritrit)
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 marék aszalt vörös áfonya

A tojásokat egyben felverjük. A többi hozzávalót az áfonya kivételével összekeverjük és a tojáshabot beleforgatjuk, a végén az áfonyát is óvatosan hozzákeverjük (hígabb, de nem túl folyós állagot kapunk). A süteménytésztát szilikonformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 

glutenmentes_kakaos_dios_suti.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr558045738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása