Boldogrépa

Répázz boldogan

Partyfalatok égetett tésztából sajtkrémmel és zöldségekkel

2016. március 09. 15:19 - a_nyúlontúl

"Erősen markoljon rá, és határozottan fogja meg. Kicsit lejjebb, igen, most pont jó." - ezekkel a szakszavakkal tanította a kreol, csupaizom Javier Dorogi N.-t golfozni az első órák egyikén. Dorogi N.-nek nem kis erőfeszítésébe került, hogy a pillanat hevében ne gyengüljön el, és ne hagyja magát leteperni az óra végeztével a golf klub közelében épült "Pásztorórák" névre hallgató, hungarocell stukkókkal díszített, rózsaszínű fűrészporos tapétával borított szobák egyikében. Dorogi N. tudatos nő volt, és hosszútávra tervezett, így inkább teátrális mozdulatokkal hárította a kubai bikát, és tekintetét a pocakos, visszeres lábú, pulykanyakú golf klub tulajdonosára emelte. Popsiját kidugta, ajkaival csücsörített, és a labdát kissé ügyetlenül a közelébe terelte. Innen már csak egy lépés volt, hogy elfogadja Mr. Duglesz önzetlen segítségét. 3 hónap múlva megtartották az esküvőt; Dorogi N. legjobb barátnője csak a véletlenek összjátékának köszönhette, hogy meghallotta a lelkes sikolyokat, amelyeket a Hilton márvány wcéjében Dorogi N.-ből csikart ki a jóvágású pincér. Másnap a mosdót takarító Huanita a Wc kagyló mögött megtalálta vőlegénye leszakadt aranytáblácskáját. "Édes Javierem, még ma este felvarrom neked." - gondolta magában, miközben Adele egyik legújabb számát dudorászta szerelmesen.

Dorogi N.-nek időközben két gyermeke született: egy szőke, kék szemű kisleány, és egy tejeskávé bőrű, mélybarna szemű fiúcska. Nemcsak külsőleg, de belsőleg sem hasonlítanak, azonban egy valami közös a lurkókban: a most következő party falatokat mindketten imádják. De csak úgy, ahogy Huanita - legkedvesebb dadusuk - készíti. Tőle kaptam ezt a receptet.

  • 12 dkg víz
  • 10 dkg olvasztott zsiradék (fele vaj, vele kókuszzsír)
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors
  • 6 dkg barna rizsliszt
  • 6 dkg zabpehelyliszt
  • 4 db tojás
  • 1 ek útifű maghéj
  • 1 nagy csipet szódabikarbóna

A vizet a zsiradékkal felmelegítjük egy lábosban, a sót és a borsot is hozzákeverjük, és a liszteket is hozzáadjuk, majd közepes lángon fakanállal addig keverjük, amíg először el nem válik a lábas falától, majd a nedvesség nagy részét ki nem „sütjük” belőle.Remegő masszát kell kapnunk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyesével hozzáütjük, és folyamatosan kavarjuk, mígnem sima, fényes, egynemű galuskatészta állagú nem lesz. Ekkor az útifűmaghéjat és a szódabikarbonát is hozzáadjuk, és kicsit pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, a tésztát habzsákba töltjük, és szilikonos sütőpapírra diónyi halmokat nyomunk, vízzel megspricceljük. 20 perc alatt készre sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni. A kihűlt kupacokat éles késsel, határozott mozdulattal félbevágjuk, megkenjük mindkét oldalukat sajtkrémmel, az egyik felére koktélparadicsom karikát a másik uborka karikát helyezünk, és még egy adag sajtkrémmel megkenjük az egyik zöldségkarikát, majd egymáshoz illesztjük. A sajtkrémet izgalmasabbá tehetjük, és a felnőtt közönséget is hamar megnyerhetjük vele, ha snidlinget, esetleg kicsi zúzott fokhagymát és leheletnyi borsot is keverünk hozzá.

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr58452604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása