Boldogrépa

Répázz boldogan

Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével)

2015. szeptember 22. 12:18 - a_nyúlontúl

Stresszoldó golyómasszír a szeptemberi hajtásban

Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg). Ebből a felindulásból készült ez a pár perces mozdulatokkal elkészíthető raffaello fake. Hajrá, nektek is menni fog!

  • 3 marék natúr, csupasz mandula (+15-20 szem a közepébe)
  • 6 ek kókuszreszelék (+6 ek a hempergetéshez)
  • 1 marék natúr kesudió
  • 1 csapott ek nyírfaporcukor
  • 1 ek agave szirup
  • 3 csapott ek kókusztejszín (sűrű, krémes)
  • 1 csipet vanília őrlemény

A magokat megőröljük aprítóban, majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük és tovább dolgozunk a géppel. Egy műanyag edénybe a finomra darált magokhoz keverjük a nyírfaporcukrot és a vanília őrleményt, majd a kókusztejszínt és a szirupot is hozzáadjuk. Kézzel alaposan átgyúrjuk, és fél órát hagyjuk pihenni. Nedves kézzel golyókat formázunk, a közepébe mandulát dugunk és kókuszban meghempergetjük. Jó ha lezárva, hűtőben tároljuk, hogy ne száradjanak ki.

raffaello.jpg

És ha esetleg túltolnátok valamikor a nutellát, akkor erre a számra kisírhatjátok magatokat:

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr167808378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása