Boldogrépa

Répázz boldogan

Céklás-répás-csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában)

2015. november 13. 21:27 - a_nyúlontúl

Vágyfokozó és mellnövesztő fűszerrel bolondítva

Török-indiai szerelem szenvedélyes együttlétének gyermeke ez a recept és a vágyé, hogy a rétestésztában valami sós étek süljön ki végre. Mert persze, hogy a mákos-meggyes, almás, szilvás, kapros-túrós, tökös stb. rétes is jól tud esni bármikor, most nem desszertre, hanem egy jóravaló ebédre fájt a fogunk. Idő és alakbarát fogás ez, hiszen a rétest maga Tante Fanny nyújtotta nekem (örömömre teljes kiőrlésű lisztből gyúrta be a drága). A fűszerek között a garam masala és a curry is főszerepet kapott, a fekete szezámmaggal pedig még egy kis kínai is befigyelt, így lett ebből szerelmi háromszög. Figyeljétek csak!

2 réteshez, azaz bőven 4 főre elég adaghoz ez kell:

  • 50 dkg cékla 1 cm-es kockákra vágva
  • 30 dkg sárgarépa 1 cm-es kockákra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 mogyorónyi aprított friss gyömbér
  • 1 csapott ek garam masala
  • 1 tk koriander
  • só, fehérbors
  • 50 dkg csirkemell kis kockára vágva
  • 1 1k garam masala
  • 1 tk őrölt görög széna mag
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 csomag tk rétestészta (Tante Fanny)
  • olvasztott vaj/olíva olaj
  • 2 ek darált mandula/dió/zabpehely - vagy mindezek keveréke

A kockázott zöldségeket az olíva olajjal megöntözzük, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát és a gyömbért is hozzákeverjük és a hevített vajon átforgatjuk, kicsit pirítjuk, majd kevés folyadékkal felöntjük és haraphatóra pároljuk. Eközben a csirkemellet is kockára vágjuk, a fűszerekkel meghintjük, sózzuk, borsozzuk és az olíva olajon pirítjuk, majd puhára pároljuk. Ha a folyadékot nem párologtatta el a zöldséges rész, akkor leöntjük a nagyját, a sült csirkemellkockákat hozzáadjuk és összeforgatjuk. A réteslapokat kivesszük (jó ha felhasználás előtt csomagolásban szobahőmérsékleten hagyjuk egy 20 percre) és az egyiket konyharuhán kiterítjük, a két réteget óvatosan szétválasztjuk, majd vajjal vagy olíva olajjal az alsót megkenjük megkenjük (Igazán megkönnyítette az életemet a pumpás Bertolli olíva olaj spray, praktikus és nem koszol) és merőlegesen visszahelyezzük rá a leválasztott réteslapot. Az egészet meghintjük darált mandula/dió/zabpehely - vagy mindezek keverékével és a réteslap alsó részére egy csíkban az elkészült ragu felét elhelyezzük. A rétestészta széleit átkenjük olívaolajjal és behajtjuk, majd a konyha ruha segítségével óvatosan felgörgetjük. A tetejét is átfújtam a varázs spray-vel, madras curry fűszerkeverékkel és fekete szezámmaggal megszórtam és előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütöttem. Az őrölt görög széna mag vágyfokozó és mellnövesztő hatását az ötödik falatnál lehetett tetten érni, addig türelemmel fogyasszátok. :)

burek.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr668076722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.