Boldogrépa

Répázz boldogan

Kéksajtos spagetti extrákkal

2015. december 18. 13:45 - a_nyúlontúl

Van, hogy idegesen kezdek neki a főzésnek, ilyenkor a zöldségek aprítása segít ellazulni, majd amikor megérzem a fokhagyma illatát a sercegő vajon, teljesen feloldódom és megnyugszom. A főzés olyan szenvedély, ahol a vágy (az étel kitalálása...) és a beteljesülés (...majd az első falat) kisimítja az idegeket, feltölti testünket és lelkünket. Ez a recept ilyen (nem mondom diétásnak hiszen van benne fehérbor, jó zsíros sajt, pirított, ropogós hagyma, és még mind ezek tetejében tésztaétel is), és ha egyszer kóstolod, rá fogsz állni hamar, hogy a nehezebb napokon, ezzel dobd fel magad.

2 főre ehhez lesz szükséged

  • 1 marék dió (aprítva, szárazon pirítva)
  • 3 dkg vaj
  • 1 szál szárzeller
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 dkg kék sajt (Roquefort)
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 2 ek frissen facsart narancs leve
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tk balzsamkrém
  • só, bors
  • +20 dkg teljes kiőrlésű tönköly tészta al dantére főzve

Extrának ezek mehetnek: szerecsendió, pirított hagyma, parmezán, balzsamkrém

A vajat hevítjük, a vékonyra szelt szárzellert megfuttatjuk rajta, a fokhagymával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd amikor már érezzük a fokhagyma illatát a kék sajtot hozzádobjuk, a fehérborral felöntjük. Amikor a sajt felolvadt a fehérborban jöhet a narancs leve, ezzel főzzük 1-2 percet, aztán a tejszínnel dúsítjuk. A pirított diót is hozzákeverjük és összefőzzük az egészet. A frissen főtt tésztára halmozzuk a ragut és ezekkel megszórjuk, díszítjük: szerecsendió, pirított hagyma, parmezán, balzsamkrém. Azon melegében fogyasztjuk.

img_8939.JPG

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr698181960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.