Boldogrépa

Répázz boldogan

Vasalt csirkecombfilé (sült és omlós)

2016. január 17. 21:55 - a_nyúlontúl

Oké, a heti háromszori meleg ebéd rendben és a ruháidat is kimosom, de vasalni azt már nem fogok rád. Nekem is vannak elveim. (Dorogi N. 28 éves menyasszony válasza a vőlegénynek a sorsfordító kérdésre: Leszel-e a feleségem? )

És akkor jöjjön a nagyon egyszerű és gyors recept 4 főre, amit Dorogi N. akár hetente is hajlandó elkészíteni a férjének - természetesen vasaló nélkül. Pedig már 10 éve házasok.

  • 8 db csirkecomb filé bőre nélkül
  • 1 ek mustár
  • 4 ek olíva olaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 diónyi reszelt gyömbér
  • 2 tk méz
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 csipet bors
  • 1 csipet szódabikarbóna

+2 ek kókuszzsír a sütéshez

A combokon kívül a hozzávalókat kézi habverővel alaposan kikeverjük, majd a combokat átforgatjuk benne és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum egy órán át. Egy serpenyőben a kókuszzsírt hevítjük, a kihajtogatott pácolt csirkecombokat beletesszük és egy másik serpenyőt (nekem van egy jó nehéz nemesacél dögöm, amivel a betörőket szoktam a fantáziámban fejbekólintani - ha nincs, tegyél bele súlyt (nyilván olyat, ami nem olvad/fő meg)) ráteszünk nehezéknek és oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Nekem indukcióson 9 fokozat van és 5-6-os fokozaton működött jól a mutatvány.

A köret pedig lehet pl. csicsókapüré vagy nálunk most éppen rozmaringos párolt cékla és alma volt. 

img_9255.JPG

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr898281606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.