Boldogrépa

Répázz boldogan

Aszaltparadicsomos guacamoléval töltött avokádó szív

2016. február 11. 13:49 - a_nyúlontúl

"Úgy szeretlek, majd megeszlek." - mondta Dorogi N., majd duzzadt ajkaival csücsörített, és egy levegővel kiszippantotta az osztrigát a héjából. (Valnetin-nap, Dubai, 2012.)

Ha osztrigára nem futja, ámde szerelmesek vagytok (ha épp nem akkor is! ebben az esetben viszont igyátok meg hozzá a pasi/csaj bor részét is :) ), akkor készítsétek el, ezt a mexikói-olasz szerelem gyümölcsöző kapcsolatából született különlegességet. Egyszerű és mutatós, mint a gimiben D.N., örök vetélytársam. :)

4-6 fél avokádó megtöltéséhez:

  • 5 dkg aszalt paradicsom (nem olajban eltett, vagy ha csak olyan van, akkor az olíva nem kell mellé)
  • 3 dkg parmezán
  • 1 marék mandula és kesudió vegyesen (ha csak az egyik, az is jó)
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 kicsi gerezd fokhagyma
  • 1 ek frissen facsart citromlé vagy egy mokkáskanál balzsamecet
  • 1 ek aprított snidling
  • 1 ek aprított bazsalikom
  • + az avokádó farigcsálásánál leeső avokádó darabkák

Az első hat hozzávalót aprítógépben pépesre aprítom, majd a snidlinget és bazsalikomot is hozzákeverem, a leesett avokádó darabkákat villával összetöröm és hozzáforgatom.

Tipp: Érett avokádóból dolgozz. Miután megfelezted, magját kivetted, és a héját leszedted vágj neki talpat, hogy a tányéron megálljon. Ezután jöhet a farigcsálás. Éles késsel dolgozz. A két szélét kell úgy vágdosnod, hogy a végén szív formát kapj. Have fun! (Díszítésnek chillit és snidlinget használtam.)

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

img_9946.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr268382000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.