Boldogrépa

Répázz boldogan

Kókuszkocka mindenmentesen (kókusz azért pl. van benne)

2016. február 15. 15:45 - a_nyúlontúl

"Hófehér lesz a ruhám, elől a köldökömig kivágva, és a dekoltázsom diszkréten egy átlátszó tüllel lesz takarva. Hátul pedig szinte a fenekemig lesz nyitott, mert szeretném, hogy a nonfiguratív sárkány tetkómat mindenki lássa a derekamon. Fátyol is kell, nehogy a vállam ki legyen, hiszen templomban leszünk, vagy mi." - magyarázta anyósának a házasságkötésének részleteit Dorogi N. egy impozáns belvárosi hotel kávézójában. "Anyuka, ne aggódjon, csinos lesz abban a feketében, amiben a papát temette. Max. egy kalapot még vegyen fel, de ne essen túlzásba. Amúgy is, ez az én napom lesz." - tette hozzá Dorogi, és hosszú tűhegyes körmeivel felszúrta a limonádéjában úszkáló koktélcseresznyét, majd egy erős mosoly társaságában a számlát kérte.

Az én ruhám is fehér volt, és úgy néztem ki benne, mint egy vintage marcipánfigura. Az én anyósom viszont úgy gondolta, ez nem az én napom. Hovatovább, nem a mi napunk. Lehet szólnom kellett volna neki erről hamarabb...

...

Ez a kocka jól indult, majd egy ponton elromlott. Összezuhantam 8 egész másodpercig, majd megráztam magam és kihoztam belőle a maximumot. A végén zárni kellett a férj elől, pedig nem egy nagy desszertes.

16-18 db kockához (kisebb téglatest alakú sütőformában készítettem)

  • 8 dkg kókuszliszt (zsírtalanított)
  • 8 dkg kókuszreszelék (+cca. 5 dkg a hempergetéshez)
  • 4 tojás (hűtőhideg)
  • 150 ml kókusztejszín
  • 10 dkg nyírfacukor/xylit/eritrit
  • 1 vanília kikapart belseje
  • 2 nagy csipet szódabikarbóna
  • 1 csipet só

A kókuszlisztet a reszelékkel, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük. A tojás sárgáját a cukorral, a vaníliával és a kókusztejszínnel habverővel kikeverjük, a tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A tojássárgás részhez keverjük a száraz részt, majd ehhez forgatjuk lazán a habot. A masszát szilikon sütőformába, vagy kókuszsírral kikent kisebb téglatest alakú formába tesszük és 25-30 perc alatt 175 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Ha jól dolgoztunk fojtós, szivacsos süteményt kapunk, ami így, ebben a formában fulladásos halált is okozhat. Ekkor nem esünk kétségbe, megkínáljuk anyósunkat :). Na jó, nem, persze ez csak csúnya vicc...Szóval készítünk egy ütős kis levet, amitől teljes "puncsos mignon" utánérzésünk lesz.

  • 1 ek sütőrum
  • 1 dl víz
  • 1 ek nyírfacukor
  • 1 dl narancs leve

Az egészet felfőzzük és a kockák mindegyik oldalát megmártjuk benne. Elkészítjük a csokimázat is.

  • 1 ek kókuszzsír
  • 2 ek kókuszvirág cukor/nyírfacukor
  • 3-4 ek holland kakaópor
  • ha kell, 1-2 ek kókusztej

Vízgőz fölött egy fém edénybe a kókuszzsírra szitáljuk a kakaóport, majd a cukrot is hozzákeverjük, és felolvasztjuk, kevergetjük, míg homogén állagú nem lesz. Ha kell, akkor a kókusztejszínnel lazítjuk. A rumos kockákat egy villa segítségével belemártjuk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

img_9654.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr928391936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.