Boldogrépa

Répázz boldogan

Joghurtos fitt bagett házi csirkemell pástétommal

2016. március 03. 12:23 - a_nyúlontúl

"Annyi embert ismerek, és oly sokaknak segítettem már, jövőre komolyan alapítok egy tanácsadó céget... Szuperül is mutatna egy arany színű névjegykártyán Dorogi N. Private Life Coach és együttgondolkodó..."- ábrándozott Dorogi N. a szaunában. Dorogi N.-nek bizony nem állt szoros összefüggésben mindennapi megélhetése kigondolt üzleti vállalkozásainak sikerességével.

Én azonban nem vagyok ilyen szerencsés helyzetben, és bevallom, mostanában sokat foglalkoztat a téma, hogyan lehetne némi táplálkozással kapcsolatos ismeretet és lelkesedést papírpénzre váltani.
Enni, és enni adni viszont mindig kell, így töprengés közben pár bagettet sütöttem ki nektek és, hogy a feszültségemet oldjam, előkaptam az aprítómat is. Nem tehetek róla, imádom nyomni a gombot, és közben lesni, ahogy az éles pengék teszik a dolgukat.

4 kisebb, vagy 2 közepes bagetthez

  • 1,5 dl kézmeleg víz
  • 5 gramm szárított élesztő
  • 15 dkg tönkölybúza fehér liszt
  • 3 dkg búzakorpa
  • 10 dkg zabpehelyliszt (teljes kiőrlésű)
  • 1 tk sikér
  • 2 nagy ek joghurt

A kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, majd a joghurt kivételével a többi hozzávalót a kenyérdagasztóba tesszük, az élesztős vizet ráöntjük, majd a dagasztó programot elindítjuk. Amikor már elkeverte a nagyját, jöhet a joghurt is. Az én kenyérsütő gépemen a dagasztó funkció 1,5 órás (én olyan 50 percig hagytam bent), majd kivesszük és lisztezett deszkán 4 kisebb bagettet formázunk belőle. Aztán csíkot vágunk bele egy éles késsel, és lekenjük tojással, megszórjuk magokkal (sima szezámmag és fekete szezámmag pl.), majd sütőzacskóba tesszük, vizet spriccelünk a bagettekre, megszurkáljuk a zacskót és előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt megsütjük. A zacskóból kivesszük, megint kicsi vízzel megspricceljük, és grill fokozaton rábarnítunk a bagettjeinkre.

A csirkemell pástétom (Egy nagyon kedves rokonom receptje, aki már nem lehet velünk, viszont a lányától megtanultam ezt a szuper egyszerű és nagyon ízletes pástétom receptet, és most tovább adom nektek.)

  • 20 dkg csirkemell
  • 2 kisebb vagy egy nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 ek vaj
  • 2 ek görög joghurt
  • 1 ek frissen facsart citrom leve/1 tk mustár
  • nagy csipet só
  • csipet bors
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál rizsszirup

A csirkemellet bő, sós, borsos vízben megfőzzük, majd kiemeljük, felkockázzuk és aprítóba tesszük. A felsorolt hozzávalókat hozzáadjuk, és nyomjuk a gombot serényen. Néha egy teáskanál light majonézt is hozzákeverek, de anélkül is isteni. Egy éjszakát lezárt dobozban hagyhatjuk pihenni, hogy összeálljanak az ízek. Ha kicsit kiszáradna, joghurtot keverhetünk még hozzá. Frissen facsart citromot szoktunk rácsorgatni, és újhagymát harapunk mellé. Tegyétek ti is így, és nem bánjátok meg!

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

img_0310.JPG

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr238440820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.