Boldogrépa

Répázz boldogan

Medvehagymás-lazacos-3 sajtos spagetti

2016. március 28. 21:53 - a_nyúlontúl

Huanita azt vallotta, hogy az élettől kapott "teherből" egy kis ravaszsággal könnyen előnyt is kovácsolhatunk. Ezt a felismerést igyekezett akkor is érvényesíteni, amikor rájött, hogy a mai burzsoázia kényszeres perverzitása politikailag korrektnek lenni - vagy legalábbis kifelé úgy tenni, mintha... Huanita nem volt rest a naivitását ügyesen felhasználva már kisiskolás korában a felsőbb körök gyerekeivel barátkozni, de azt is hamar az eszébe véste, hogy soha ne bízzon a kisujjeltartós, gyöngyfülbevalós, lurex felsős, hirtelen szőke, viaszképű nagymamákban. Dorogi N. édesanyja az előbb említett típus első számú mintapéldánya volt, akinek minden reggel kezet kellett csókolnia, és akinek frissen szedett csalánnal kellett csapkodnia a lábszárát és a csuklóját (ezt azért a kis Huanita nagyon tudta élvezni). Madame K. azonban a nagyobb ünnepekkor, amikor a Polgármester Úr és a Püspök Úr is tiszteletét tette náluk,  Huanitát is selyemruhába öltöztette, és az ébenfa asztalhoz ültette. Ilyenkor Madame K.-t Mamának kellett hívnia, és az asztali áldást is neki kellett elmondania. Madame K. könnyekig hatódott önnön jóságától, hiszen mégiscsak, egy bugris paraszt kölkével osztotta meg a porhanyós báránysültet.

Ennek a lazacos tésztának a receptjét én most veletek osztom meg, és higgyétek el, nagyon fogjátok szeretni. Hamar elkészül, intenzív az íze, egy pohár fehérbor (a kisujj pindúr eltartásával) kortyolásával pedig a burzsoázia diszkrét báját is hozza.

2 főre

  • 1 ek vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg cheddar nagylyukú reszelőn lereszelve
  • 3 dkg grana padano nagylyukú reszelőn lereszelve
  • 1 dkg roquefort sajt
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 csapott mk őrölt szerecsendió
  • 2 csipet őrölt fehér bors
  • 0,5 dl tejszín
  • 4-5 medvehagyma levél
  • 1 ek aprított snidling
  • 3 dkg füstölt lazac csíkokra vágva
  • 1 fél citrom

A vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd a reszelt sajtokat és a darabokra tört kéksajtot hozzákeverjük, alacsony tűzön elkeverjük egymással, és a fehérbort hozzáadjuk. Ekkor közepes tűzön kevergetjük, a fűszerekkel megszórjuk. Amikor a sajtok feloldódtak a borban, és egynemű lett a szósz, akkor a tejszínt is hozzáadjuk, majd a zöldfűszereket is. A tűzről levéve a lazaccsíkokat is hozzákeverjük, és a citrom levével meglocsoljuk. Olasz durumspagettit főzünk ki hozzá, és ha a szósz túl sűrű lenne, akkor a tészta főzővízével lazítjuk. 

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

img_0547.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr228533274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.