Boldogrépa

Répázz boldogan

Paradicsomos-csirkés basmati rizottó

2016. április 01. 11:48 - a_nyúlontúl

"A barátnőmmel külön lakosztályt béreltünk - én az elnökit, barátnőm a nászutast - , de egy autóval jöttünk, mert tudja, nekem fontos, hogy ne legyen büdi a VILÁGBAN." - Magyarázta Dorogi N., a szén-dioxid-kibocsátás csökkentés elkötelezett híve, az illedelmesen bólogató recepciósnak a bejelentkezési lap kitöltése közben.
Dorogi N. is jó úton halad, de mi is tehetünk valamit a környezetünk és persze saját magunk egészségéért úgy, hogy a műagyag dobozos, félműanyag ételes ebédrendelés helyett néha kicsit tudatosabbak vagyunk ebben a témában is és előre gondolkodunk. Higgyétek el, nekem sem a legkedvesebb időtöltésem este 9-kor még nekiállni másnapra főzni, hogy a férjnek legyen mit vinni, de ha 15 perc alatt letudható a művelet, könnyebben ráveszem magam. Ezzel a recepttel könnyedén és gyorsan bárki elboldogul, és külön jót tesz neki +1 éjszaka a hűtőben, de azért frissen is "eteti magát". A műanyag doboz helyett pedig ha beújítasz egy rozsdamenetes acél vagy egy kerámia ételhordót, azzal nem csak zöldebb leszel, hanem magadért is sokat tehetsz. A legtutibb megoldás, ha hőtárolós ételhordót veszel, mert így a mikrótól is megszabadulhatsz. Nézd, itt találsz jópofa ételhordókat.

4 főre

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 7 szem koktél paradicsom
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 3 dkg parmezán
  • 25 dkg basmati rizs
  • 1 dl zabtejszín/tejszín
  • csipet só
  • bors

A zúzott fokhagymát megfuttatjuk a vajon, a kockára vágott csirkemell filéket fehéredésig hevítjük, majd a rizst hozzáadjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és 1,5 szeres folyadékkal felöntjük. Kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. A csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a reszelt parmezánt hozzáadjuk, a tejszínnel felöntjük, átforgatjuk, ha kell, kevés folyadékkal még felöntjük. A negyed koktél paradicsomokat és a bazsalikomot utolsó fázisként hozzákeverjük, friss citrom levével, vagy balzsamecet krémmel savanyítjuk.

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

img_0577.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr978550584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.