Boldogrépa

Répázz boldogan

Sajtos kukoricacsipsz (extra ropogós)

2016. április 04. 22:05 - a_nyúlontúl

"Nem, kössz, maradok a barnánál." - mondta nevetve Huanita, amikor Dorogi N. ikertestvére, a mindig segítőkész Dorogi D. (a továbbiakban Dédé) egy fehérítő krémet ajánlott a lánynak, mert az éppen már egy éve nem talált munkát. "Hidd el, több az esélyed, ha halványabb a színed." - nógatta Dédé jó szívvel Huanitát. "Így azt sugallod, hogy a kukoricaföldeken nőttél fel." És bár Huanita az elmúlt évei nagy részét hófehér márványfalak között és árnyas zöld kertben töltötte, bőre épp olyan kreol volt, mint felmenőié. Nála csak a szittya ősökkel büszkélkedő Dorogi N. volt barnább, aki szieszta időben legszívesebben saját szoláriumában szunyókált egy keveset. Munkája mondjuk neki sem volt, csak ő ettől még teljesnek érezhette az életét, és esze ágában sem volt változtatni rajta.

Ha te hiszel a változásban, és szeretnél a transzzsíros durva csipsz helyett, egy egészségesebb alternatívát találni, akkor készítsd el az alábbi receptet. Úgy ropog, mint a bolti, csak finomabb. :)

  • 18 dkg kukoricaliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg parmezán
  • 1 ek olíva olaj
  • bors
  • 100 ml meleg víz
  • +szóráshoz 1 ek fekete szezámmag/sima szezámmag/lenmag

A hozzávalókat aprítóba tesszük (ha nincs, akkor lereszeljük a parmezánt apró lyukú reszelőn, és a felsorolt sorrendben egy keverőtálba adagoljuk a hozzávalókat, majd alaposan meggyúrjuk – puha, de rugalmas tésztát kell kapnunk) és nyomjuk a gombot, mígnem egynemű tésztát nem kapunk. Két szilikonos sütőlap között 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, pizzaszeletelővel háromszög alakú vágásokat ejtünk rajta, majd a fekete szezámmaggal megszórjuk, kicsit belesimítjuk, és előmelegített sütőben 175-180 fokon alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt megsütjük. Amikor éppen színt kap, akkor elzárjuk és 10 percet kitámasztott sütőajtónál hagyjuk hűlni. A vágások mentén vagy törjük, vagy ha precízen szeretnénk lenni, akkor a pizzaszeletelővel elvágjuk. Ketchuppal (én találtam nagyon finom cukormenteset - Felix), vagy guacamoléval isteni finom snack. Mi néha salátabetétként is használjuk, ilyenkor rusztikusan (értsd: ahogy esik, úgy puffan módszer :) ), kisebb darabokra törjük.

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

 csipsz.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr638566354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása