Tegnap Dorogi N. végül beadta a derekát, és másodjára is beült az Anonim Vásárlófüggők Gyűlésére (röviden: AVÁGY). Hasonló szisztéma szerint mentek itt is a dolgok, mint az alkoholistáknál. Körben ültek, mindenkinek be kellett mutatkoznia, és el kellett mesélnie, hogy az elmúlt héten hány tök felesleges holmi megvásárlására tudott nemet mondani. Azok, akik nem tudtak függőségüknek megálljt parancsolni, kinyitották szívüket, és beavatták hasonszőrű társaikat lelki vívódásaikba. Dorogi N. szeme úgy csillogott az izgatottságtól, mint gyémántnyakéke, amikor végre szót kapott. Remegő hangon mikrofont ragadott, és vallott. "Ha nehéz napom van, de erős vagyok és végigcsinálom, megjutalmazom magam, általában valami kis aprósággal: egy új ékszerrel, vagy órával. Ma nagyon nehéz napom volt. A körmöm letört, a pilates edzés elmaradt, és a ráksalátámban is kevés volt a garnéla. Mégis, kemény voltam. Nemet mondtam arra a cuki kis Gucci táskára." Tapsvihar, könnyek, mély meghajlás. Dorogi N. érezte, az erő vele van. Hazafelé bytheway vett egy Furla táskát, de mivel a Gucci töredékéért megkapta, és nem is vágyott rá annyira, így ezt jól átgondolt, tudatos pénzügyi döntésnek tudta be.
Ha Te is erős vagy, mint Dorogi N., és nemet tudsz mondani az esti pizzázásra, akkor ajándékozd meg magad ezzel a tésztasalátával.
- Elkészítési idő: 25perc
- Hozzávalók: 4 főre
- 2 érett avokádó
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 pici gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- só, bors
- 12 szem koktél paradicsom
- 4 marék friss spenót
- 2 ek olíva olaj
- 1-2 tk balzsamecet krém
- 6-8 dkg füstölt lazac
- 4 ek kemény sajt lereszelve
- 30 dkg durum tészta (fusillit ajánlom, mert arra szépen tapad a szósz)
Az első 5 hozzávalót aprítógépben megaprítjuk, közben a tésztát megfőzzük, és a főzőlevéből cca. 3 evőkanállal az avokádószószhoz keverünk, hogy lazítsuk. A koktélparadicsomokat megfelezzük, a spenót szárait lecsipkedjük, és nagyobb darabokra szeljük, majd az olívaolajon magas hőfokozaton megfuttatjuk, hagyjuk, hogy a koktélparadicsom kissé megsüljön, a spenótlevelek összefonnyadjanak. Balzsamecetkrémmel meglocsoljuk. A füstölt lazacot csíkokra vágjuk és ezzel elérkeztünk a pillanathoz, hogy mindent összekeverjünk. A tésztára kanalazzuk a szószt, ezután hozzáforgatjuk a paradicsomos-sóskás részt, végül a lazaccsíkok is mehetnek bele és a sajttal is megszórhatjuk. Langyosan is finom, de nagy melegben, hidegen az igazi.
Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3