Huanita szebb jövője érdekében édesanyja mindent megtett, hogy a lánya magas színvonalú taníttatását biztosítsa. "Te nem leszel rabszolga!" - suttogta kislánya fülébe esténként lámpaoltás után. És valóban, a sok spórolás, lemondás és szorgalom meghozta gyümölcsét, Huanita 18 évesen egy nívós egyetemen találta magát. 24 évesen már az egyik legfelkapottabb informatikai cégénél dolgozott, reggel 8-tól este 8-ig verte a billentyűzetet, tartott meetingeket, pár év alatt beutazta Európát, igaz a legtöbb nagyvárosnak mindössze a repülőterét és külvárosi dobozszállodáját ismerte. Minden hónapban küldött haza pénzt, de félre is tudott tenni. Több hosszú kapcsolatot is a háta mögött hagyva 28 évesen megállapodott, és egy feltörekvő, szintén első generációs értelmiségi szépfiúhoz ment feleségül. Két évvel később a Dél-Amerikai Divízió HR vezetőjének nevezték ki. 34 évesen felhagyott a fogamzásgátló szedésével, és a férjét ezekben az időkben heti kétszer is magára engedte. Huanita ma 38 éves, gyermektelen, elvált, a belvárosban saját loft lakásában él. A munkából este 10 előtt csak ritkán ér haza, elalvás előtt a kutyusának horgol új tappancsvédőt. Az esti ima után a fal felé fordulva pedig a kis Brutusnak suttogja - "Nem, én nem leszek rabszolga."
Ez a süti minden időkben jól tud esni, a krém és a tészta állaga nagyon jól passzol egymáshoz. A mangós részét a kisebbik gyerekem a legtöbb tetejéről ügyesen lenyalogatta, nekem maradt a kissé nyálas alja, ami még így, krém nélkül is rendben volt. A zselatin tök véletlen került a tésztába, mikor készítettem a nagy valami extra fontos kérdést tett fel, és mellényúltam. Viszont nagyon jó lett a tészta, kicsit rugalmasabb, mint máskor, szóval megölelgettem, mert végül is tök jól sült el!
A tészta
- 4 tojás
- 4 ek kókuszvirág cukor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet zselatin
- 1 csipet só
- 5 ek barnarizs liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 4 ek puffasztott barnarizs (elhagyható, ilyenkor legyen + ek barnarizs liszt)
A négy tojás egyben felverjük gépi habverővel, majd a 4 ek kókuszvirág cukrot is hozzákeverjük, a felsorolt további hozzávalókat is hozzáadagoljuk, de ekkor már kis fokozaton keverjük. Sütőformába töltjük és előmelegített sütőben 175 fokon cca. 20 perc alatt megsütjük. Langyosra hagyjuk hűlni, utána csurgatjuk rá a krémet.
A krém
- 30 dkg friss mangót
- 165 gramm kókusztej (én Shan ' shi-t használtam)
- 3 ek fruktóz
- fél citrom leve
- 6 db lapzselatin
- csipet só
A mangót a kókusztejjel lepürésítjük, majd hozzákeverjük a fruktózt és fél citrom levét. A lapzselatint beáztatjuk, a pürénket egy lábasba tesszük, és alámelegítünk, de nem forraljuk. A zselatint kinyomkodjuk, és a meleg krémben feloldjuk, átkavarjuk, majd a tortalapra csurgatjuk. Hűtőben dermesztjük, majd forró, éles késsel szeleteljük. Mentával díszíthetjük.
Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3
