Boldogrépa

Répázz boldogan

Szívvédő, stresszűző étcsokis műzliszelet (gluténmentes)

2015. november 16. 14:33 - a_nyúlontúl

A világ legegyszerűbb és nagyon ízletes műzliszeletének szupertitkos receptjét osztom meg veletek. Az aszalványok miatt cukortartalma nem elhanyagolható, de akinek nincs cukorproblémája, vagy a gyerekét bolti rudik és tejszeletek helyett kicsit természetesebb nassal szeretné megörvendeztetni, annak ez kiváló. Egy jó daráló/aprító gép kell hozzá és még ezek:

  • 2 csomag diákcsemege (Lidl-s pl. tök jó) - 20 dkg
  • 6 dkg étcsoki (70%-fölötti)
  • 1 csipet só

Lehet még ez is kell hozzá:

  • 1 tk kókuszzsír
  • 1 tk koffein mentes kávé (ha felnőtteknek lesz sima kv is jó)

Az első 3 alapanyagot az aprítóban alaposan daráljuk és ha azt érezzük, hogy nem áll össze, akkor a kókuszolajjal és/vagy a kávéval segítünk rajta. Jól gyurmázható masszát kapunk, amit aztán sütőpapír között kinyújtunk és szeletelünk. Hűtőben tároljuk.

És hogy mi jót remélhetünk az étcsokoládétól? Az első és legfontosabb, hogy 70% kakaótartalmú feletti egyénekkel próbálkozzunk. Több kutatás bizonyította, hogy a szív és érrendszer barátja és a legújabb hírek szerint a memóriát is fejleszti. És hogy melyiket válasszuk? Íme, egy egész megbízható teszt: http://divany.hu/alapkonyha/2015/03/23/teszt_ez_a_legjobb_etcsokolade/

muzliszelet.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr298083314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása