Boldogrépa

Répázz boldogan

Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal

2016. április 27. 21:40 - a_nyúlontúl

Dédét reggel virágos jókedvében találta a felkelő nap első sugara. A szatén ágynemű hűvössége jólesett a lánynak, boldogan nyújtózott végig, okostelefonján megnézte, hogy hányan lájkolták a tegnap feltöltött boldog, családos fotóját, majd kipattant az ágyból, és meztelenül a tükör elé állt. Tetszett neki, amit látott. Elégedetten nyugtázta, hogy két gyermek után is feszes, testét tinilányok is megirigyelhetnék. A két óriásbébi kihordásán és szoptatásán egyedül a hasán berepedett bőr, és az enyhén megereszkedett mellei tanúskodtak. Na meg néha az idegei rendetlenkedtek. "Ma elhagyom a férjemet!" - mondta tükörképének. Ezt a mondatot, az elmúlt három hónapban a pszichológusa és a coach-a hatására minden reggel elismételte. De ennél tovább nem igazán jutott. Helyette minden reggel menetrendszerűen elkészítette a gyerekeinek és férjének a reggelit, a kölyköknek uzsonnát csomagolt, és elszállította őket a közeli iskolába. Napközben a házat rakta rendbe, és a bevásárlást is igyekezett elintézni. Ügyesen kellett beosztania a pénzt, mert bár anyagilag jobban álltak, mint a kertvárosi luxusban tengődő barátnői, a családi kassza fölött Carlos rendelkezett. Dédének heti pénzt osztott, és a lánynak mindenről blokkot kellett kérnie, majd hó végén elszámolnia a férje felé. Igaz, hogy Carlos a családi nyaralásokkal, közös wellness hétvégékkel nem fukarkodott, Dédé mégis idegennek érezte magát saját otthonában. Hogy mindemellett  a férje még szeretőt is tartott, nem a hab volt a tortán, hanem mindössze a morzsa a szőnyeg alatt. "Majd a tavaszi nagytakarítás alkalmával kiporszívózok, és a lomokat is kidobálom." - gondolta magában Dédé és felhívta a nővérét, Dorogi N.-t.

Én is hajlamos vagyok halogatni a dolgokat, de a fontos döntésekbe igyekszem beleállni, és ameddig bírom, kitartónak tűnni magam előtt is. Ezt az ebédet egy koratavaszi napon saját magam kényeztetésére dobtam össze, és arra buzdítalak, hogy néha Te is legyél kajaönző, vagyis csak magadra koncentrálva olyan ételt készíts, ami a szíved vágya. (A történethez hozzá tartozik, hogy egy kósza adag maradt, amit este felajánlottam a férjnek, aki iszonyat hálás és boldog volt, mert egész nap nem evett, és még nagyon is ízlett neki. Igazából jó volt látni, ahogy mind megette, és végül nem a saját élmény, hanem az ő öröme aranyozta be az estét. Szóval a kajaönzőség csak egy jól hangzó képződmény ... az ételkészítés lényege, a másik megajándékozása...)

  • 4 db tanyasi csirkemell filé bőrével
  • 80 dkg zöld spárga
  • 50 dkg koktél paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • fél citrom leve
  • 1 ek balzsamecet krém
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • só, bors

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, kicsi olíva olajat öntünk egy hőálló tál aljába, és a húsokat ráfektetjük, sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, a bőrére rágrillezünk, hogy jó ropogós legyen. Közben a spárgának az alsó részét letörjük, és forró vízben, úgy hogy a sípok kilógjanak 7-8 percet főzzük, majd leszűrjük, és felvágjuk 2-3 cm-es darabokra. Olíva olajat hevítünk, a spágát és a felezett koktélparadicsomot (vágással lefelé) rátesszük, a zúzott fokhagymával meghintjük, sózzuk, borsozzuk, nagy lángon pirítjuk, a citrom levével és a balzsamecet krémmel meglocsoljuk, végül a friss aprított bazsalikommal megszórjuk. Az egyik régebbi receptem sajtszószával tehetitek még izgalmasabbá.

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

img_0901.JPG

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr188668624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása