Boldogrépa

Répázz boldogan

Színezd újra: citromos-trikolor paprikás spagetti

2016. január 11. 22:21 - a_nyúlontúl

Emlékszem, ahogy beletéptél a blokkba, miután fizettél. Régi szokásod volt, amit ismertem, szerettem. Azt gondoltam téged is ismerlek és azt is, hogy szeretsz. Ez a blokk 13 év után is itt pihen a pénztárcámban és emlékeztet. Miután félbeszakítottad a blokkot és engem, hosszú hónapokon át nem láttalak, előtte viszont hosszú hónapokon át csak téged láttalak. Kalap, kabát, no meg a macska és balra el. Én meg csak álltam - írhatnám az esőben, mert sokkal szebb lenne tőle a kép - a verőfényes áprilisban, és hagytam hogy repedjen a szívem és szürke masszává tömörüljön a körúti látkép, tompán zörögjön a sárga villamos. Előtte még megebédeltünk. Velőrózsát ettünk, ott, a Szlovákban, talán mert a Kispál Velőrózsák c. albumának egyik számára jöttünk össze. Néztem a remegő sertésagyakat és közben valahonnan a messzeségből hallottam, ahogy kimondod az ítéletet. Fellebbezésnek helye nincs. Maradt a remény, meg a felismerhetetlenségig trancsírozott agyak a tányéron.

Amikor a szürke masszát átszínezném, olyankor ezt a színes tésztát készítem, mert benne van a nyár lehetősége. Gyors, és feltölt, mint egy békülős szex, szóval hajrá.

2 főre ez kell hozzá:

  • 3 ek olíva olaj
  • 3 db fél trikolor paprika  csíkokra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma vékony karikára
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 tk szárított bazsalikom (nyáron friss)
  • 1 tk szárított oregano (nyáron friss)
  • 1,5 dl tejszín
  • fél bio citrom kifacsart leve és reszelt héja a tetejére
  • 2 ek reszelt parmezán

Az olajat hevítjük, a karikákra vágott fokhagymát és a paprika csíkokat nagy lángon lepirítjuk, közben a fűszerek és a só is mehet bele, a lángot közepesre vesszük, a tejszínnel felöntjük, összefőzzük, végül a citrom levét és a parmezánt is hozzákeverjük. Főtt teljes kiőrlésű vagy durum spagettivel összeforgatjuk és reszelt citrommal tesszük még üdítőbbé.

img_9167.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr538263280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobold84 2016.01.13. 10:59:11

Hmmm penteken ki is probalom. Annyi valtoztatassal hogy az elejen zsirjara sutok egy keves apro kockara vagott fustolt szalonnat, es abba teszem a hozzavalokat, plusz a vegen hozzaadok a tejszinhez egy keveske kis feherbort

a_nyúlontúl 2016.01.13. 11:08:12

@kobold84: Jól hangzik, így még pasibarátabb cucc lesz belőle! :)
süti beállítások módosítása