Boldogrépa

Répázz boldogan

Zöldborsós-makrélás spagetti

2016. augusztus 10. 22:07 - a_nyúlontúl

Dédé úgy nyújtózott végig a kanapén, mint egy igazi macska. Haját kiengedte, szórakozottan beletúrt, és kortyolt egyet a koktéljából. Végre megérezte magán a férfi tekintetét, ezért tovább dolgozott a mozdulaton. Maga alá húzta lábait, alkarjára támaszkodott, megsimította békésen babázó kislánya haját, majd a gyereksereg felett a házigazda szemébe nézett, és egy apró mosolyt is megeresztett. Mindösszesen egy pillanat volt az egész. A három órás gyerekzsúr egyetlen bőr alá bújó pillanata, de tudta, elindította a lavinát. Dédé egyáltalán nem vonzódott a férfihoz, még csak a pénze miatt sem jött izgalomba. Egyetlen egy dolog vitte előre. Illetve kettő. A bosszú, és, hogy megunta a jó kislányságot. „Látni akarom az arcod, amikor rájössz, már csak versenyben sem vagy, drága nővérkém.” Egy valamivel viszont nem számolt: Dorogi N.-t nem abból a fából faragták, hogy az érzelmein keresztül lehetett volna manipulálni. Hideg volt, tudatos, és számító, de, ha kellett, akkor bűbájos és elragadó. Ja, és persze mindig résen volt. Már akkor tudta, hogy az élet elé gördíti ezt az kinevetni valóan szánalmas akadályt, amikor kislány korukban egymás vállán zokogták el az első szerelmi bánatukat. Vagyis Dédé nyelte a könnyeket, Dorogi N. húgát átölelve a háta mögött a tenyerébe mélyesztette körmeit, hogy egy-két könnyet ő is kisajtolhasson magából.

Én ezt a tál paradicsomos-makrélás spagettit sajtoltam ki magamból az egyik vasárnap délután, amikor is a gyerekeim megeresztették, hogy uzsonnára szpágettit ennének. Mit tehet ilyenkor egy rendes anya? Rendel egy adaggal a netpincérről felteszi a frissen keményített köténykéjét, haját kontybafogja, beáll a sparhelt mellé, és dolgát végzi. Majd magyar nótát dudorászva tálal, és türelmesen végignézi, ahogy a kis gyerecskék a paradicsomszószt végigfolyatják ünneplő ruhácskájukon. #ÁldottlegyenméhednekgyümölcseÁmen

4 kisebb adaghoz

  • 2 ek olíva olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 ek paradicsom püré
  • 3 merőkanálnyi folyadék a tészta főzővizéből
  • 3 ek reszelt grana padano
  • 1 makréla konzerv villával enyhén összetörve
  • Só, bors
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 25 dkg durum tészta vagy glutén mentes tészta
  • 4 marék zöldborsó (mélyhűtött is jó)

Az olívaolajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, a tüzet lejjebb vesszük, a paradicsompürét hozzákeverjük, a tészta főzővizéből rámerünk és elkeverjük. A reszelt sajtot hozzáadjuk, most jöhet bele a só és a bors, a halat is lazán elkeverjük benne, ekkor már nem főzzük. Friss bazsalikommal megszórjuk. A tésztát a borsóval együtt megfőzzük, az egészet összeforgatjuk, kevés friss citrom levét vagy balzsamecetkrémet csorgathatunk rá.

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

img_1562.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr498904242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása