Boldogrépa

Répázz boldogan

Mediterrán vöröslencse főzelék fetával

2016. február 29. 09:52 - a_nyúlontúl

Szupergyors és könnyen elkészíthető vacsora, amitől a férjed újra beléd szeret. - Ez az ígéret kattogott Dorogi N. fejében, amikor a szénné sült csirkecombot 1,5 órás konyhában rostokolás után próbálta vonzóvá varázsolni. A mosatlan hegyekben, a konyhacsempe csupa zsír, és a bejárónő is lebetegedett. Dorogi N. ellen összefogtak az égiek. "Kibabráltál velem Judit rendesen. Vacsora 10 perc alatt, mi?" - sziszegte fogai között Dorogi N. miközben a csempéről vakargatta a koszt és telefonált. "Egy extra nagy sushi party tálat kérnék most azonnal."

Ez a főzelék 20 perc alatt azonban tényleg elkészül, és bár a férj lehet nem ettől szeret beléd újra, de nagy rá az esély, hogy csöndben és apró mosollyal a szája szélén kanalazza majd a gyerekeiddel együtt. Ez pedig azért egy bókkal felér.

4 kisebb tál főzelék

  • 3 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 20 dkg vöröslencse
  • bors
  • 2 dl sűrített paradicsom (dobozos vagy üveges cukormentes)
  • csipet fahéj
  • 1 ek aprított bazsalikom
  • díszítésnek snidling
  • 5 dkg feta

A sárgarépát és a zellert megpucolom, és felszelem (répa karikára, zeller hasonló méretű kockára), a fokhagymát apróra vágom. A vajat egy lábasban megolvasztom, erre mennek a zöldségek és a fokhagyma, közepesen nagy lángon átforgatom, enyhén pirítom, sózom, borsozom, majd annyi folyadékkal, ami ellepi, fedő alatt kicsi lángon cca. 3-4 percet párolom. A vörös lencsét hozzáadom, átforgatom, és megint annyi folyadékkal, ami ellepi, felöntöm, fedő alatt kicsi lángon főzöm. Amikor a lencse megpuhult, a zöldségek viszont még haraphatóak, de nem kemények, akkor hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, és még két percet alacsony lángon fedő nélkül főzöm, ha kell kevés folyadékot adok még hozzá. Közben mehet bele a csipet fahéj és a bazsalikom. Leveszem a tűzről, tányérokba kiszedem, és még forrón a fetát ráreszelem. Balzsamecettel lehet savanyítani, és snidlinggel díszíteni.

Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3

 

img_0104.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr38428058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2016.03.01. 19:03:01

Alapvetően azt vallom, hogy "kaja=hús", de ez baromi gusztának tűnik, holnap csinálok is egy vödörrel :)

a_nyúlontúl 2016.03.01. 19:32:57

@Void Bunkoid: Csípni fogod! Több húsimádónál átment már a rostán. :)
süti beállítások módosítása