Szupergyors és könnyen elkészíthető vacsora, amitől a férjed újra beléd szeret. - Ez az ígéret kattogott Dorogi N. fejében, amikor a szénné sült csirkecombot 1,5 órás konyhában rostokolás után próbálta vonzóvá varázsolni. A mosatlan hegyekben, a konyhacsempe csupa zsír, és a bejárónő is lebetegedett. Dorogi N. ellen összefogtak az égiek. "Kibabráltál velem Judit rendesen. Vacsora 10 perc alatt, mi?" - sziszegte fogai között Dorogi N. miközben a csempéről vakargatta a koszt és telefonált. "Egy extra nagy sushi party tálat kérnék most azonnal."
Ez a főzelék 20 perc alatt azonban tényleg elkészül, és bár a férj lehet nem ettől szeret beléd újra, de nagy rá az esély, hogy csöndben és apró mosollyal a szája szélén kanalazza majd a gyerekeiddel együtt. Ez pedig azért egy bókkal felér.
4 kisebb tál főzelék
- 3 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg zeller
- 20 dkg vöröslencse
- só
- bors
- 2 dl sűrített paradicsom (dobozos vagy üveges cukormentes)
- csipet fahéj
- 1 ek aprított bazsalikom
- díszítésnek snidling
- 5 dkg feta
A sárgarépát és a zellert megpucolom, és felszelem (répa karikára, zeller hasonló méretű kockára), a fokhagymát apróra vágom. A vajat egy lábasban megolvasztom, erre mennek a zöldségek és a fokhagyma, közepesen nagy lángon átforgatom, enyhén pirítom, sózom, borsozom, majd annyi folyadékkal, ami ellepi, fedő alatt kicsi lángon cca. 3-4 percet párolom. A vörös lencsét hozzáadom, átforgatom, és megint annyi folyadékkal, ami ellepi, felöntöm, fedő alatt kicsi lángon főzöm. Amikor a lencse megpuhult, a zöldségek viszont még haraphatóak, de nem kemények, akkor hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, és még két percet alacsony lángon fedő nélkül főzöm, ha kell kevés folyadékot adok még hozzá. Közben mehet bele a csipet fahéj és a bazsalikom. Leveszem a tűzről, tányérokba kiszedem, és még forrón a fetát ráreszelem. Balzsamecettel lehet savanyítani, és snidlinggel díszíteni.
Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet. <3