Boldogrépa

Répázz boldogan

Datolyakeksz 4 alapanyagból

2016. április 14. 22:29 - a_nyúlontúl

"A Rubin I., II., és III. teremet is szeretném lefoglalni 15-18 óráig. Összenyitva kérjük bankett elrendezéssel, így lesz elég helyük mozogni a gyerekeknek." Dorogi N. nem volt a spontenitás feltétlen híve, természetesen külső helyszínben és rendezvényszervezőben is gondolkodott kisebbik lánya 6. születésnapja kapcsán...
Ha te inkább otthon tartanád, és nem zavarnak az esetleges morzsák sem, akkor készítsd el nekik ezt a szupergyors 4 alapanyagból való kekszikét. Persze emellé még pár partyfalatot és egy tortát is illik készíteni, na meg ezt a csipszet, de ha reggel 10-kor nekiállsz, bulikezdésig meg is leszel mindennel.
Bár nagy valószínűséggel tejesen kipurcansz a napközepére végére, mégis menőbb anyu leszel Dorogi N.-nél is!

Fél gáztepsi méretű adagra való:

  • 10 dkg datolyamassza (friss pl. iráni datolyát kimagozunk és aprítóval ledaráljuk)
  • 10 dkg barnarizsliszt
  • 3 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 1 tojás
  • Opcionlisan mehete bele: csipet só, vanília/gyömbér/fahéj/bio narancshéj

A felsorolt hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, és alaposan kigyúrjuk. Állagra és színre is a gesztenyepürére hasonló anyagot kapunk, amit hűtőben 20 percet pihentetünk, majd szilikonos sütőlap között cca. 3 mm vastagságúra nyújtunk (díszíteni is lehet), pizza szeletelővel felkockázzuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük. A puha, omlós kekszeket fémdobozban 1 hétig is tárolhatjuk.

crop_201604132344_datolyas-suti.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogrepa.blog.hu/api/trackback/id/tr278629194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása